Октомври месец имах много тежък разговор с Бойко Борисов, каза още той


Цветан Цветанов не ни долюбва с Мирослав Найденов, защото не му позволихме да притиска горската система и да налага свои фирми там.  Няма да кажа каква информация имам и защо съм я депозирал пред нотариус, защото тя е застраховката за семейството ми. Това заяви бившият депутата от ГЕРБ Емил Димитров в предаването ''Дикoff" по повод информацията, че е извел семейството си зад граница, защото се страхува за живота им.
Бившият вътрешен министър е молил Димитров и Найденов за съдействие, за да не се отнеме лиценза на фирма, която е извършила редица нарушения в гората, обясни той. "Чух се с Цветанов и му казах, че така или иначе ми следи телефона - да не ме обвинява в неща, в който не съм участвал. При Цветанов става въпрос за лобиране и за пари. Той правеше услуги, при който не са издават актове. Става дума за една фирма, която е направила нарушения в гората, а тези нарушения остават дълго, при нея Цветанов натиска Найденов и Агенцията по горите да не се глобява. Става дума за фирмата "Вардаров", каза още Емил Димитров.


На въпрос защо е извел семейството си в чужбина все едно го заплашва мафията, Димитров заяви, че не може да каже директно, че заплахата идва от Цветанов. "В МВР има структури, които изпълняват мокри поръчки, така съм чул. Не съм циркаджия, който просто така да си изкарам детето от България, имам подозрения. Знам, че Цветанов е много отмъстителен", заяви той.


След като казах, че Цветанов и Фидосова влачат ГЕРБ към дъното, изведнъж се сезира Комисията за конфликт на интереси. Не съм част от никаква мафия, ако  имаше нещо срещу мен досега Цветанов да го е извадил. Цял етаж от ГДБОП работи, за да изкара нещо срещу мен. Цветанов е намеквал пред наши структури, че ще ги изкара организирана престъпна група", категоричен е Емил Димитров.


На въпрос за купуването на гласове в Етрополе, Димитров заяви, че хотелът не е негов и тази лъжа е плоско скроена милиционерщина, категоричен е още ексдепутата на ГЕРБ.


Октомври месец имах един много тежък разговор с Бойко Борисов и тогава му казах, че ако иска да си върне стария ГЕРБ трябва да отстрани Цветанов и Дянков. Попитан дали Цветанов държи с нещо Борисов, Димитров заяви, че не знае да има такова нещо.


Разберете страхът е ужасяващ и има структури в МВР, които притискат малкия и средния бизнес, категорично заяви още Емил Димитров.


Никога не съм бил в близки отношения с Цветанов, за да знам какво е правил. Надявам се след изборите да мога да върна семейството си в България, каза още бившият депутат.


По телефона се включи собственикът на фирма "Вардаров" и заяви, че той не познава Цветан Цветанов и никога не му е бил съставян акт. / novini.bg