Четвъртфиналните плейофи в НБЛ вече са в разгара си. 8-те най-добри отбора в първенството през този сезон ще дадат всичко от себе си, за да стигнат до медалите. В най-интересните мачове в 1 кръг от 1/4-финалите Балкан и Рилски спортист се поздравиха с победи в своите серии съответно срещу Черно море и Ямбол.


Планимир Дафинов (Берое)


Въпреки множеството проблеми и липсата на тримата чужденци Уил Уокър, Реджи Холмс и Мичъл Картър, Берое се държа мъжки през първото полувреме срещу Левски в първия мач от плейофите. Добри думи за представянето си заслужи Планимир Дафинов. 181-сантиметровият гард не се спря нито за миг и остави срещу името си 11 точки, като при стрелбата си бе 2/4 за две точки, 1/1 за три точки и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, Дафинов се отчете с 5 борби, 8 асистенции и 1 открадната топка.


Бранко Миркович (Рилски спортист)


През този сезон Бранко Миркович се превърна в барометър на играта на Рилски спортист. Без съмнение, когато сърбинът с български паспорт се развихри, самоковци се радват на успехи. Изключение не направи и първия двубой от 1/4-финалните плейофи при мъжете срещу Ямбол след 86:63. 189-сантиметровият играч прекара на терена 32 минути, в които реализира 18 точки, хвана 7 борби, подаде 6 завършващи паса и 1 път открадна топката от съперник. При стрелбата си гардът на Рилецо бе 2/3 за две точки, 4/8 за три точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.


Йордан Бозов (Балкан)


Когато в Ботевград дойде време за плейофи, феновете на Балкан стискат палци един от най-големите им любимци Йордан Бозов отново да вади козовете от ръкава си. Това се случи и при успеха над Черно море в първата среща от 1/4-финалите. В деня, в който стана баща за втори път, 191-сантиметровият баскетболист наниза на защитата на съперника 18 точки, хвана 7 борби и на 2 пъти открадна топката от съперник, като при стрелбата си бе 6/10 (60%) за две точки,  1/4 за три точки и 3/3 (100%) от линията за изпълнение на наказателни удари.


Димитрис Харитопулос (Лукойл Академик)


Лукойл Академик не бе особено убедителен през първото полувреме срещу Черноморец в 1-вия мач от четвъртфиналните плейофи. След паузата възпитаниците на Сашо Везенков наложиха волята си и се поздравиха с победа с 99:80. Димитрис Харитопулос се превърна в главно действащо лице на терена в Спортния комплекс в Правец. 207-сантиметровият играч завърши със 17 точки, 7 борби, 3 асистенции, 3 откраднати топки и 2 чадъра. При стрелбата си гръкът бе 8/12 за две точки и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.


Младен Пантич (Левски)


Ръководстовото на Левски  със сигурност не съжалявам за привличането на Младен Пантич. Сърбинът продължава със силното си представяне и това може да донесе още повече позитиви на сините в битката за титлата. При победата над Берое с 89:69, 210-сантиметровият център добави на сметката си 20 точки, 5 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър.