Данчо Бозов ще играе в "Балкан" и през следващия сезон. Договорът с клуба, подписан от него и президента Иван Гавалюгов, стана факт тази вечер. Той е със срок за една година.

30-годишният баскетболист се присъедини към "Балкан" в началото на тази година. Дебютът му със зеления екип бе повече от впечатляващ - в първия мач за купата срещу "Ямбол" той отбеляза 30 точки и още тогава спечели тотално симпатиите на ботевградската публика. Самият той призна, че тя е най-баскетболната в България. Въпреки че нямаше договор, той продължи да играе за Балкан до края на сезона във втора дивизия.

След края на Данчо бе сполетян от много щастливо събитие -   стана женски татко.  На 24 юни баскетболната националка Теди Петрова  роди тяхната дъщеричка Катрина.

Преди изненадващото му идване и още по-изненадващото му оставане в Балкан бившият национал е играл с екипите на още два български клуба - ЦСКА, "Славия" и "Левски". В чужбина има стаж в Апоел Галил Елион от Израел, испанския Бургос и кипърския Апоел Никозия.