Финалистите в Music Idol са вече деветима. Снощи от певческата надпревара отпадна Стоян Цонев. Той и Мария Илиева бяха участниците, които събраха най-малък процент зрителски гласове. Двамата се изправиха един срещу друг в Битка на гласовете, която в крайна сметка беше спечелена от Мария.
Освен напрежение за участниците шоуто предложи и страхотна изненада за една от финалистките. Деница ще има шанса да пътува в частния самолет на DJ гурото Карл Кокс. Тя ще може да разговаря със супер звездата на чаша шампанско по време на полет от Букурещ до София.

Тази вечер в поредния епизод на шоуто ще стане ясно как Стоян прие отпадането си от Music Idol. Според него сред финалистите няма такъв, който да заслужава да спечели наградата. Минути преди края на шоуто зад кулисите се разрази истински скандал между поддръжниците на Стоян и приятели на Нора. Най-интересното от спора между двата “лагера” ще се излъчи тази вечер в епизода. От него ще стане ясна и каква е новата музикална задача на талантите.

Утре вечер финалистите ще срещнат новите ментори, които ще им помогнат в подготовката за понеделнишкия концерт. Освен това зрителите на bTV ще разберат дали финалистите имат актьорски умения. Преди дни те изиграха и първите си кино роли в малък филм, заснет в киноцентъра в Бояна.