Знам какво съм правил и повтарям за пореден път, че нито съм си помислял, нито съм разпореждал незаконни подслушвания. Това заяви в Русе пред журналисти бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Системата в МВР е толкова добре организирана, че ако някой направи подобно нещо, смятате ли, че за тези четири години, когато парламентарната група на ГЕРБ и Пламен Нунев, който беше участник във всички тези комисии и контроли, които бяха осъществявани като парламентарен контрол, някой нямаше да има подобна информация и да я пусне в публичното пространство и да се направят съответните проверки”, посочи Цветанов.

Какво е удобно в ситуацията – имаме кандидати за депутати, нямаме парламент и разбира се, че популисткото е много добре да бъде изведено на преден план с компроматната битка, което е част от основната стратегия, защото когато нямаш обществена стратегия и когато и в опозиция си достигнал до 16 – 17 % и виждаш, че няма как да ги увеличи, каква ти е целта? Целта ти е да дискредитираш основния политически опонент, който има 24 -28 %, за да може действително да откажеш желаещите и тези, които биха могли да подкрепят ГЕРБ, каза още Цветан Цветанов. Той допълни, че трябва да се внесат съответните доказателства, които са събрали прокуратурата, за да може действително в парламента да се погледне и да се види за какво става въпрос.

„За мен действително това, което се случваше, е само една политическа пушилка, която е продиктувана само и единствено от това, което се случва в тази предизборна кампания”, каза Цветан Цветанов. Той изрази надежда, че след 12 май държавата ще изглежда по друг начин. „Страстите ще бъдат успокоени, защото се вижда какво е поведението в някои от телевизиите от тези открити студия, където освен агресия, друго не виждам. Не се видя някакъв смислен сблъсък на дебат. Това, което беше и в Русе - Пламен успя да се предпази от метнатото яйце по него. Нормално ли е да чуеш политическия си опонент с това, което предлага или това, което отчита за реално свършена работа”, каза Цветанов. По думите му политическите аргументи и програми са тези, които трябва да бъдат основата за тези политически сблъсъци.