В декларацията на ГЕРБ, която вчера пуснаха, има няколко пълни лъжи и измислици. Аз ще заведа дело срещу тях. Мислех да заведа дело и срещу Бойко Борисов. Той в типичния си стил започна да ми пише СМС-и снощи. В тях ми обясняваше, че не е разбрал за инцидента с Доброслав Димитров и за тази декларация. Бил готов да се извини публично и поиска да се разберем. Аз бях на ръба да му повярвам, но този път ще стигна до края с него и ще се разправям до последно.

Това каза Николай Бареков по повод разразилите се вчера скандали между него и ГЕРБ. Борисов трябва много да внимава, защото ако аз си отворя устата, сега преди изборите, той със сигурност ще получи белезници на ръцете. Политик и министър-председател няма право да кадрува в медиите. Имам доказателства за това, обясни Бареков. Щом вие г-н Борисов, отказвате да дойдете в медията, аз ще дойда при вас и ще решим спора. Бареков говори и за натиск от страна на Борисов спрямо медии и журналисти. Лично Бойко Борисов ме е молил да не му пращам репортерката Петрина Василева, защото тя му задавала неудобни въпроси. Борисов е оказвал натиск върху журналисти и медии. Това се случваше още от 2009 година. Г-н Борисов, Вие нямате работа в българските медии, каза още журналистът и призова експремиера да стой далеч от тах. Мошениците от ГЕРБ ме обвиняват, че съм сребролюбец и враг номер едно на партията. Искам да обяснят, кога съм взимал пари от тях. Нека излязат и кажат тези неща. Заплашват ме, че когато вземат властта ще трябва да си търся нова работа. Няма проблем. Ще си намеря или ще отида при хората на улицата, каза още шефът на TV7.

Вчера Борисов пак излъга на два пъти и каза, че не е бил разпитван в прокуратурата, продължи Бареков. Аз разговарях с висш прокурор и стана ясно, че Борисов си е бил разпитван и са му били свалени показания. От ГЕРБ трябва да се засрамят. Бивши приятели от ГЕРБ, за разлика от вашите лидери Цветан Цветанов и Борисов аз знам, че е нарушение на Конституцията да се събираш с прокурори и разследвани министри. Втората лъжа на Борисов беше, че никога не е бил получавал доклад от Кокинов, обясни Бареков. Има още няколко въпроса, които остават да се изчистят. Трябва да се разбере дали действащият шеф на разузнаването е ходил при Борисов. Кое е четвъртото лице, което участва в срещата при Борисов? Тези въпроси съм ги задал на главния прокурор и чакам отговор до днес. Аз каня Бойко Борисов на дебат в петък за българските медии. Нека си доведе и водещ, който е по удобен от мен, завърши Бареков