Вчера в Исторически музей - Ботевград се състоя тържествена програма по повод 9-ти май. В нея се изявиха ученици от местни училища. Те рецитираха стихове, изпълниха песни, прочетоха есета и представиха компютърни разработки, посветени на Деня на победата и Деня на Обединена Европа.


В началото на програмата музейният работник Десислава Иванова представи кратки исторически факти за подписване на акта за безусловна капитулация на фашистка Германия.


Тематичен музикално-поетичен рецитал изнесоха ученици от 5 до 10 клас на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, с ръководител Дивна Николова. Възпитаници на Боряна Нешкова при ОУ "Св.Св.кирил и Методий" се включиха в инициативата с изпълнеия на Химна на Обединена Европа, „Хубава си моя горо” и „Пустоно лудо и младо".


Компютърна презентация на тема "9 май - Ден на победата и Ден на Европа" бяха подготвили ученици от ОУ "Никола Йонков Вапцаров" с помощта на Бисерка Петкова и Людмила Лазарова.


Иван Иванов от XI „д” на ПГТМ”Христо Ботев” прочете есе, посветено на Деня на победата. „Младите граждани на стара Европа” - това бе темата на есето на Любка Костова, възпитаничка на ТПГ "Стамен Панчев".


Програмата с участието на учениците бе реализирана по идея на местната структура на Национално движение "Русофили".