След поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните етрополци и срещата в Клуба на инвалида на общинското ръководство с ветерани от Втората световна война, честванията по повод 9 май завършиха с тържествен концерт на централния площад.
О.р. инж. Васил Христов направи подробна ретроспекция на събитията от преди 68 години, когато Втората световна война завършва с победа над Хитлеро-фашистките пълчища. В наситеното с много факти слово около бойните действия, броя на участвалите страни и военни формирования, както и за числеността на загиналите по бойните полета и  в тила, инж. Христов отбеляза ярко и подробно участието и на нашата страна във войната.
Дошлите на площада хора останаха удовлетворени от изпълненията на танцовия състав „Балканска младост” към НЧ „Тодор Пеев-1871” и на гостуващия по покана на кмета инж. Богомил Георгиев специално за днешните чествания Гвардейски квартет. След концерта младите гвардейци пожелаха да се снимат специално за читателите на сайта. Изпълнението им беше възнаградено с прекрасна кошница с пролетни цветя от кмета инж. Богомил Георгиев и от председателя на ОбС Христо Андреев. Кошницата поднесе изпълняващата длъжността кмет Росица Христова.
Младежкият духов оркестър завърши тържеството с кръшни български хора, които се пренесоха от естрадата, сред хората на площада. На хорото се хванаха и  зрители от публиката.