След издигане на Националния трибагреник и поднасянето на цветя и венци пред Паметника на загиналите във войните етрополци, тържествата по повод Националния празник продължиха с прекрасен, изпълнен с високо чувство на национална гордост и преклонение пред Освободителите, концерт-спектакъл.
Едно чудесно съчетание от патриотични песни и стихове, народни танци се редуваха картина след картина на сцената.
Тържествено слово, посветено на годишнината от Освобождението та страната ни произнесе Венета Гергова – заместник-кмет на Община Етрополе. В него бяха припомнени и събитията от онези дни на героизъм, в които са взели участие и етрополци. Техните имена след това прозвучаха в смълчания салон.
Никак не бяха смълчани зрителите в салона, по време на концерта-спектакъл, който беше осъществен с участието на ЦДГ"Звънче", ЦДГ"Слънчице", ЦДГ"Еделвайс", СОУ"Хр.Ясенов", РК"Традиция", трио "Романтика" с ръководител Боян Шаранов, ВГ" Ретротон" с ръководител Виолета Цолова, ТА"Балканска младост" с ръководител Калинка Пушкарова, Театрална трупа "Михаил Пенчев" с ръководител Николай Пенчев, Женска вокална група "Димана" и Детска вокална група "Звездица" с ръководител Диляна Колева-Гоцева, Народен оркестър с ръководител Христо Даков, ВГ"Оренда" с ръководител Петя Цекова.
През цялото време публиката показваше своята съпричастност към изпълнителите.
Водещи на концерта  Ивета Василева и Иван Чиков и със специалното участие на Георги Билев.