Консорциум „ЕРС-Хидро” – София ще проектира и изгражда пречиствателната станция за отпадни води в Ботевград. В него влизат „Енерго Ремонт Строй” ООД, представлявано от Стефан Даскалов, и „Хидрострой” АД – Варна, представлявано от Николай Пашов.
Изпълнението на проекта ще започне след около два месеца, казаха от общинското ръководство. 
Изграждането на пречиствателната станция за отпадни води се финансира по Оперативна програма „Околна среда”. Общият бюджет на този проект е 20.1 млн. лева, от които 15.3 млн. лева са от европейските фондове. Размерът на националното финансиране е 3.8 млн. лева, а останалите средства ще бъдат осигурени от общинския бюджет.
Да припомним, че обществената поръчка с предмет „Инженеринг на ГПСОВ – Ботевград и частично изграждане на битова канализация в кв. Зелин” бе обявена през есента на миналата година. В указания срок – 14 ноември, в общината бяха подадени оферти от Консорциум „ЕРС-Хидро”, Обединение „Ботевград 2012”, регистрирано в София, и Консорциум „Хидро Гин Еко”. Третият участник обжалва решението на общината за избор на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/. Ведомството установи, че общинската комисия не е разгледала в определения
срок допълнително представените документи от „Хидро Гин Еко”, с което е нарушила Закона за обществените поръчки. КЗК върна процедурата за избор на изпълнител на етап разглеждане и проверка на документите на участниците. При повторното им разглеждане за изпълнител отново е избран Консорциум „ЕРС-Хидро”