Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев обяви на страницата си във Фейсбук, че подава оставка. Решението му е описано в няколко изречения под формата на статус, съобщава БТВ.

„Часът е 04.00 на 13 май. "Мачът свърши", ДСБ е извън Парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел. Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите. По светло ще кажа повече за изборите, ще подам оставка като заместник-председател на ДСБ, ще споделя първите си мисли за бъдещето на десницата. Защото ние с вас имаме бъдеще. Но сега ще кажа само, че днес синът ми навършва 4 години... И аз съм убеден, че това, което правихме заедно, е правилно. За нашето и неговото поколение. Не съжалявам нито за една минута, която прекарахме заедно..."

По последни данни на ЦИК обединението между ДСБ и БДФ получава 3,07%, което оставя тъмносините извън 42-ия парламент.

Официална позиция след обявяване на резултатите от партията на Иван Костов все още няма.
 

Междувременно стана ясно и че Петър Москов също подава оставка. Отново във Фейсбук страницата си той е написал: „Подавам оставка като член на националното ръководство на ДСБ. Ще продължа да работя за реализацията на идеите, които предложих в хода на кампанията. Знам, че предстоят по-добри времена. Вярвам, че ще ги постигнем с разум и ще ги посрещнем заедно".

Той поднася извинение на всички, които са му гласували доверие, извинение, тъй като, по думите ум, той не го е оправдал.
„Това е моя пряка политическа отговорност", обяви Москов.