Все по-недоволни сме от политиката на ГЕРБ, особено в областта на икономиката и на здравеопазването, заяви пред журналисти във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той препоръча на премиера Бойко Борисов да смени здравния екип и така да изпревари вота на недоверие към правителството, който най-вероятно ще бъде по тази тема.

В системата на здравеопазването има дезорганизация, преминаваща на места в хаос. Виновни за лошото състояние били предишните две правителства, които преди 9 години спрели реформите. БСП нямат основание да искат такъв вот на недоверие и затова няма да го подкрепим, коментира Костов.

Иван Костов добави, че след старта на делото за конфликт на интереси очаква нови разкрития около Ахмед Доган.

Лидерът на ДПС е с гузна съвест, за което говорело неизвестното му местонахождение и невъзможността да му бъде връчен акта от данъчната проверка, смята бившият премиер.

Ролята на "Атака" в управлението на страната е да пречи на реформите, което е по-лошо, отколкото персоната на Волен Сидеров, добави още Костов.

Лидерът на ДСБ е във Варна заради семинар за младите кадри на партията, чиято тема е подготовката за изборите през следващата година. На тях ще бъдем конкуренти на ГЕРБ, като се опитаме да обединим реформаторски настроените десни партии, каза още Костов.

"Тъмносините" са получили покана от СДС за общо участие на президентския вот. Позицията на ДСБ е, че такова споразумение може да има, ако то важи и за местните избори.