По повод вчерашната публикация в botevgrad.com „Кметът: Изтъргуваха се 2500 гласа”, Областна дирекция на МВР – София излезе с официална позиция, в която се казва:


Във връзка с публикация от 14.05.2013г., 23.51ч., със заглавие „Кметът: Изтъргуваха се 2500 гласа. В купуването участва и кмет от съседна община”, в която се посочва, че според кмета на община Ботевград Георгиев „купуването на гласове се е извършвало пред очите и под носа на полицаите, но те нищо не са направили, за да прекратят нарушенията”, предоставяме на Вашето внимание следната официална информация:
За периода от 9.05.2013г. до края на изборния ден на 12.05.2013г.са получени общо 9 сигнала за купуване на гласове и незаконна агитация на територията, обслужвана от РУП- Ботевград, както следва: 5 сигнала за Ботевград, 2 - за с. Радотина и по един за селата Врачеш и Литаково.
Съгласно Методическите указания на главния прокурор на Република България, подписани и от министъра на вътрешните работи, полицейските служители са реагирали веднага след получаването на информацията. Сигналите са обработени незабавно и след извършените проверки са докладвани на Районна прокуратура-Ботевград. По всичките девет  сигнала е постановен отказ за образуване на досъдебно производство поради липса на данни за престъпление.