Днес в полицейското управление в Ботевград е била подадена жалба за купуване на гласове в ЖК „Васил Левски”. В нея се сигнализира, че в едно от кварталните заведения, на което няма да посочим името на този етап, лица са давали пари на избиратели, за да  подкрепят определен кандидат за кмет на Ботевград. Продавачите на гласове били инструктирани как трябва да докажат, че действително са подкрепили с гласа си кандидата, за когото им е платено.


Покупко-продажба на гласове се е извършвала и в обект, собственост на бивша общинска съветничка. Той се намира в същия квартал. Избиратели са били пазарувани и на други места в Ботевград - заведение, близо до читалището, търговски обект в ЖК "Саранск" и т.н.


Цената на глас за балотажа в неделя варира от 50 до 200 лева. Уговарянето на бюлетината за определен кандидат става по различни схеми. Една от тях е следната: Отиваш в заведение и си поръчаш кафе, за което плащаш 2 лева, а ти връщат ресто от 50 лева. Същата схема се прилагала и в търговски обекти, твърдят запознати, пожелали анонимност.