Учени от САЩ стигнаха до заключението, че в днешно време жените са по-нещастни от мъжете. Пред съвременната жена са се появили повече възможности за реализация. Но заедно с тях се е появил и проблем, показват резултатите от проучването, пише Daily Mail.

Според учените съвременните мъже са се научили повече да си почиват и по-малко да работят, докато съвременните жени работят значително повече, отколкото представителките на нежния пол през 60-те години.

В изследването си учените от университета в Пенсилвания заключават, че през 1976 година 16% от мъжете са били удовлетворени от живота си. В съвременността обаче количеството на щастливите мъже е нараснало на 25%.

А от жените щастливи са едва 22%.

Както твърдят учените, преди 40 години жените са били много по-щастливи, защото са били по-малко амбициозни. Те са се сравнявали само с другите представителки на своя пол и никога с мъжете.

Сега обаче жените имат нови цели в живота. Освен семейство и деца, жените искат да направят и кариера.

Съвременните мъже се стараят по-малко да се занимават с това, което не им харесва. А жените, едновременно с грижата за дома, домакинството и семейството, трябва да печелят и пари.
По данни от проучването жените прекарват 23 часа седмично в рутинна работа, а мъжете – едва 2 часа.

Според учените, съвременните жени просто не успяват да направят всичко, което са планирали, затова все по-често се чувстват неудовлетворени от себе си.