Вчера в Етрополе се проведе Вторият републикански шампионат по приложно колоездене под мотото „Да опазим децата на пътя”.
Организатори бяха Съюзът на българските автомобилисти, Българският червен кръст и Община Етрополе. Участваха 8 отбора от Етрополе, Правец, Първомай, Челопеч, Монтана, Берковица и Силистра, с деца от 8 до 15-годишна възраст.
Състезанието премина при оспорвана борба на три етапа: майсторско управление на велосипед, управление на велосипед в реални градски условия и оказване на долекарска медицинска помощ. Освен това състезателите бяха препитани с попълване на листовки за техните теоритични познания потехническата част и каране на велосипед.
Към прекрасното слънчево утро, на централния площад обстановката преди състезанията беше „подгрята” и от прекрасните изпълнения на мажоретките при СОУ „Христо Ясенов” с ръководител Емилия Моновска.
Поздрав към състезатели, съдии и организаторите отправи началникът на Регионалния инспекторат по образованието за Софийска област Христо Андреев. Своя поздрав и пожелание да спечелят най-добрите отправи и Росица Христова-заместник-кмет на Общината. 
Началният старт на състезанията даде президентът на Федерацията по приложно колоездене Светослав Кръстев. При откриването присъства и екип от БЧК, начело с д-р Пенчо Пенев.
При обявяване на крайните резултати президентът Светослав Кръстев даде оценка „3+” на състезанието. Според него „експерименът”, както той се изрази, се оказа положителен, като остава да се поработи около пропуските и доизглаждане на отделните елементи.
Класирането за момичета: на първо място Полина Аврамова от Берковица, на второ Ива Гиздова също от Берковица и трето място – Ана Йорданова от Монтана.
При момчетата: първи - Станимир Димитров от Монтана, втори – Мартин Крумов от Монтана и на трето място – Доброслав Петров от Берковица.
На победителите бяха връчени медали за съответното място в класирането.
Отборно, победители са децата от Берковица, втори са тези от Монтана и трети – Челопеч. Отборът на Етрополе е на седмо място.
На победителите бяха връчени купи за съответното място при класирането.
Награди връчи и от БЧК.  Бяха раздадени и две специални награди на най-младите състезатели.
Следващият, Трети шампионат по приложно колоездене, ще се проведе през месец юни в Община Челопеч.