ПОКАНА


Уважаеми дами и господа,


Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 има удоволствието да покани вашата община да се включи в Годишните награди „Пазител на традициите”2013.
www.pazitelnatradiciite.com


Националната инициатива се провежда за четвърта поредна година и има за цел да отличи личности, организации и населени места, работещи усърдно за съхраняването и популяризирането на българските традиции.
„Пазител на традициите” се провежда под патронажа на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова, и с подкрепата на вицепрезидента г-жа Маргарита Попова, еврокомисар Кристалина Георгиева, Българската туристическа камара, представителството на ЮНЕСКО за България и редица неправителствени организации и партньори.
През 2013 г. наградите „Пазител на традициите” ще бъдат връчени в 7 категории: „ЗАНАЯТИ”, „ИЗКУСТВО”, „ФОЛКЛОР”, „КУЛИНАРИЯ”, „ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА”, „ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГОДИНАТА” и „СЕЛИЩЕ-ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ”. Номинациите се правят от хора или организации, които трябва да мотивират предложението си, изпращайки го на адреса на организаторите, а след обработката на предложенията от комисия те ще бъдат публикувани за гласуване (http://pazitelnatradiciite.com/%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B82013). Журито на наградите е съставено от известни творци, носители на наградата „Пазител на традициите” и личности с утвърден авторитет в обществото.


Убедени сме, че във всяко кътче на нашата родина живеят и творят хора, чийто живот и дело са посветени на каузата за популяризиране на традициите. Всяко селище – без значение колко е голямо, носи в себе си духа на изконните български ценности и заслужава всички да научат за това.


1 ЮНИ 2013 Г. е крайният срок, в който ще приемаме номинации в седемте категории. Ще се радваме на вашето съдействие, за да ни разкажете за вашия край, за хората, които познавате и които ви вдъхновяват, а ние ще имаме грижата повече българи да чуят за това. Вашето селище също може да кандидатства за награда в категорията „Селище-Пазител на традициите”.
Пълните условия за номиниране можете да намерите в прикачения файл.


ОТ ВАША СТРАНА ОЧАКВАМЕ:
- активно съдействие в оповестяването на инициативата и приканване на жителите на общината да номинират достойни според тях представители или самото населено място – чрез публикуване на информацията на сайта на общината с линк към сайта на „Пазител на традициите”: www.pazitelnatradiciite.com
- разпращане на информацията за инициативата до вашите партньори и контакти, за да се включат повече българи в нея – както в номинациите, така и в гласуването
- поставяне на банер на инициативата на сайта на общината
ОТ НАША СТРАНА МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА:
- оповестяване на партньорството с вашата община в медийните канали на организацията и на страниците ни в социалните мрежи - https://www.facebook.com/pazitelnatradiciite, https://www.facebook.com/pageARIZ7?fref=ts, https://www.facebook.com/DARBGnews?fref=ts,
- поставяне на банер с линк към страницата на вашата община на сайта на „Пазител на традициите”
- в случай, че кандидатурата на вашата община бъде одобрена от журито, А.Р.И.З.-7 може да организира събитие с представяне на традиционни занаяти, фолклор и кулинария, като подробностите ще бъдат уточнени допълнително.



ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ. НЕКА ГО ДОКАЖЕМ ЗАЕДНО!


С уважение,
Катя Михайлова
Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7
Тел. 0878 283 783
e-mail: katia_mihailova7@yahoo.com