Една абитуриентка от Враца трогна целия град с тъжната си история точно преди бала си. Ивета завършва спортно училище. Тя е медалист от републикански и международни турнири по джудо и борба, но истинската й битка тепърва предстои. Учи за матури и подготвя бала си сама.

Майка й имала малка шивашка фирма, но тя фалирала и се наложило да замине в чужбина. Докато работела в Лутън обаче, получила мозъчен кръвоизлив и починала. Шокът бил силен за всички.„Имах планове да замина при майка ми в Англия, да започна да работя, да си изплащаме апартамента и други заеми, които имаме, но сега... честно казано не знам. Не знам какво да правя!”, споделя Ивета пред Нова телевизия.

Само към банка унаследеният й дълг надхвърля 18 хиляди евро. Трогнати учители, треньори, съученици, съотборници, дори съвсем непознати хора опитват да помогнат – да търсят работа на момичето и да събират дарения, защото само месечната вноска за жилището е 340 лева.

А Ивета чака да погребе тялото на майка си втора седмица. Дядо й платил 8000 евро за транспорт. Отново взел назаем. Въпреки всички трудности обаче, момичето е решено да продължи да се бори с живота… заради майка си.