Имаме сигнали, че Искра Фидосова е звъняла на конституционни съдии и се е опитала да им оказва натиск. Ще насоча вниманието на президента към този проблем.

Това каза Волен Сидеров на влизане в сградата на президентсвото за предстоящите политически консултации по формирането на нов кабинет, предаде репортер на novini.bg. Росен Плевнелиев   трябва да вземе мерки и да гарантира честната работа на Конституционния съд. Няма да дадем юнашко доверие на никого. Когато го правихме и подкрепяхме ГЕРБ, получихме само разочарования и удари под кръста, каза още Сидеров. Ако ГЕРБ върнат мандата, не виждам смисъл да се бави даването му на втората партия. Сидеров настоя пред журналистите да не внушават грешно мнение сред обществеността и да престанат с въпросите дали Атака ще се регистрират в НС. Това е измислица и лъжа на Бойко Борисов . Той направи коалиция с пудела Яне Янев . Питайте го този Янев колко са му платили, за да подкрепя ГЕРБ, завърши Сидеров.

Получих уверението на президента, че няма да бави връчването на мандат, след като ГЕРБ го върнат. Не получихме точен отговор, кога ще даде втория мандат, но получихме уверението му, че това ще се случи максимално бързо. Това каза на излизане от сградата на президентството Волен Сидеров, след срещата му с Росен Плевнелиев, предаде репортер на novini.bg. Президентът трябва да повлияе на парламентарната група на ГЕРБ да се държат нормално и конструктивно в НС. Плевнелиев заяви, че всички партии трябва да се държат отговорно и да действат. Не трябва да се разиграват игри и да се мъти водата, както правят ГЕРБ, категоричен беше Сидеров. Ние ще се държим отговорно и ще бъдем активни в законодателната си инициатива. Участие в кабинета на Пламен Орешарски нямаме и не предвиждаме да имаме. Ще следим всяка негова стъпка и аз ви гарантирам, че комисията по корупция в това НС ще работи наистина, обеща лидерът на Атака.

Волен Сидеров отново се скара с журналист на СКАТ. На въпрос, защо си позволява да бие журналисти, Сидеров отговори: Вие от партията Национален фронт за спасение на Бойко, колко пари получихте, за да правите коалиция с ГЕРБ? Вие сте новата тройна коалиция. ГЕРБ, НФСБ и пудела на Бойко-Янев. Не ме занимавайте с глупости, завърши Сидеров.