На днешния празник – 24 май, директорът на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” Даниела Колева раздаде индивидуални и колективни награда за постигнати високи резултати в учебната и извънкласна дейност. „За първи път на 24 май връчваме награди на ученици. Решението е на Педагогическия съвет на училището. Също по предложение на учителите бе излъчен тазгодишният носител на приза „Учител на годината” в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Това е Дивна Николова”, съобщи Даниела Колева.
А ето и имената на наградените ученици по време на училищното тържество, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост: Светлин Йотов – 9 ”б” клас – за класиране на националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, за представяне на областния кръг на олимпиадите по Гражданско образование, Химия и опазване на околната среда, участие в клуб „Училищни медии”, отличен успех и активно участие в извънкласни дейности; Стефан Върбин – 9 „а” клас – за класиране на областния кръг на олимпиадите по Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование, Информационни технологии, за участие в клуб „Училищни медии” и отличен успех; Цвети Пенева – 7 клас – за постигнати високи резултати на Коледното и Великденското математическо състезание и за класиране на областния кръг на олимпиадите по Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование; Мартин Иванов – 7 клас – за класиране на областния кръг на олимпиадите по История и цивилизация, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование; Йордан Беров – 6 клас – за класиране на областния кръг на олимпиадите по История и цивилизация, География и икономика и за постигнат висок резултата на Великденското математическо състезание; Мая Павлова – 10 „в”клас, и момичетата от училщния баскетболен отбор – за високи спортни резултати в състезателните прояви; Петър Цанов – 10 „а” клас – за създаване на филма „Стъпка във времето”, посветен на патрона на ПМГ, Питър Райнов и екип – за осъществяване на благотворителния спектакъл „Царството на славата”; Ива Грухланска и екип – за постигнато първо място в конкурса на БНТ за ученическо видео на тема: „Васил Левски – 140 години жива идея за свобода”.
С награди бяха удостоени и клубовете, създадени по проект „Успех” в училището: театрално студио „Сълза и смях”, „Училищни медии”, „Благородно сърце”, „Моят екологичен свят”, „Природолюбител”, История на моето селище”, „Приказен свят”.
На днешното училищно тържество за първи път бе връчена парична стипендия „Училище без отсъствия”. Тя се присъжда на ученици, които от началото на годината не са отсъствали нито веднъж от учебните занятия. Тази година носителите на стипендията станаха 19 гимназисти.