На 24 май учениците и учителите от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”  - с. Скравена отбелязаха своя патронен празник с тържествен концерт под надслов ”Огън, който никога не ще угасне”.
Директорът на училището  Мария Пеева откри тържеството с поздравително слово. Общинският съветник и председателят на училищното настоятелство Цветан Миньовски също поздрави  учениците и учителите с постигнатите успехи.
Цветята  и поздравителните  адреси  зарадваха всички, защото те са знак за приятелство и висока оценка за труда на учениците и учителите от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” – с. Скравена.
Празникът бе изпълнен с много изяви на малките актьори, певци и танцьори. Участниците от „Театрално студио”  представиха драматизация по разказа  „Шибил” на Йордан Йовков. С много смях и ръкопляскания публиката посрещна скечовете на младите актьори.
Аплодисменти  предизвикаха и изпълненията на певците от клуб „Славееви гласове”. Те демонстрираха и своите танцови умения.
Учениците от клуб „Компютърна анимация, презентация, игри” разказаха историята на  учебното заведение чрез компютърни презентации.
Информацията и снимките от празника са предоставени от ръководството на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Скравена.