Ръководството на Топлофикация-Правец се обяви срещу опасното изместване на част от основния газопровод в града, чиято тръба преминава в близост до новостроящо се голф-игрище. Разкопаването на газопровода застрашава местното население с взрив, твърди Светла Василева – член на управителния съвет на Топлофикация.

От правния отдел на община Правец контрираха с твърдение, че основният газопровод не е регистриран в градския кадастър, а взривът не е възможен, при положение, че в тръбата има газ. От борда на Топлофикация настояват също за публична процедура за доставка на енергия, която да премахне съществуващия сега монопол на доставка, подържан от газоснабдителното предприятие "Правецгаз 1".

Според Светла Василева община Правец е получила държавна субсидия, с която е изградила алтернативен газопровод, обслужващ частни територии, и който се експлоатира незаконно от "Правецгаз 1". Според адвоката на община Правец Любомир Цеков газоснабдителното предприятие е единственото с лиценз да използва новия газопровод. По думите му напълно законно е и строящото се голф-игрище.