Аз съм невинен, каза Цветан Цветанов по БТВ.

Всеки говори за незаконни подслушвания, но никой досега, дори прокуратурата, не е казал, че има установени подобни незаконни подслушвания. Неупражнен контрол или липса на правила при използването на СРС-та е нещо, което не отговаря на истината, допълни депутатът от ГЕРБ по повод поискания му от прокуратурата депутатски имунитет.

Знам, че тези внушения бяха добре отиграни в чисто политически план и затова и днес мога да кажа, че прокуратурата определено свърши добра услуга на политическите партии, които и до ден-днешен се упражняват по темата с подслушванията”, обясни Цветанов.
Той нарече действията на прокуратурата и определени политически лица „лично отношение” към него и заяви, че връзката между главния прокурор Сотир Цацаров и Делян Пеевски не може да се разглежда като обосновано предположение, но все пак има подобни подозрения.
"Не е нормално всичко това, което се случва в момента. Трябва да мине време, за да излезе истината. Тогава всъщност се надявам, че всички тези, които в момента правораздават от парламентарната трибуна или с политическите си изказвания - нека тогава да ги попитате дали ще ми се извинят. Защото аз знам какво съм правил, знам, че съм работил само за държавата.”