След вчерашния инцидент край училище "Христо Ботев" във Враца, при който леко пострадаха три деца от стрелба с въздушна пушка, днес стана известно, че още едно момиче е било простреляно, информира БНР.

Припомняме ви, че за стрелбата са арестувани двама души.

Тази сутрин още една деветокласничка е съобщила на училищните власти, че е пострадала при стрелбата. Вчера следобед в района на училището от таванско помещение на жилищна кооперация беше стреляно по ученици, които през голямото междучасие са били край автомат за напитки и закуски пред съседен жилищен блок. Училищният директор Виктор Кръстев заяви: "Няколко пъти е стреляно. Четири деца са уцелени, но изстрелите са били повече, никой не може да каже колко са. Раните бяха съвсем повърхностни, нямаше нужда от допълнителна медицинска помощ в заведение. Останаха в учебните часове до края на учебния ден".

Веднага след стрелбата в кооперацията са задържани двама мъже на 24 и 21 години. Според очевидци, те са били видимо неадекватни. Виктор Кръстев посочи, че пострадалите ученици са отличници и кротки деца: "Категорично мога да ви кажа, че не е имало конфликт, че няма начин да се е случило това, тъй като разстоянието е поне 50 метра от тротоара, където са ударени децата и съседния блок. Няма никакъв начин за комуникация. Дори и да е имало някакво поведение от децата, това не е начинът. Шансът е това, че разстоянието е било голямо, че се е загубила силата и няма по-сериозни наранявания".

Съучениците на простреляните деветокласници бяха възмутени от случилото се.