На 19 и 20 април се игра ХХ-я кръг на пролетния  сезон на Б Западна футболна група.
На 19 април Чавдар Етрополе посрещна като гост отбора на Спортист Своге. Това беше една от решаващите срещи на отбора ни и затова и победата от 1:0 е от особено ценна за връщането на отбора на втора позиция. Това е втората победа на нашия отбор над свогенци за този сезон.
Закономерното се случи в 81-ата минута, когато след заучено положение Димитър Кръстев центрира към Борис Райчев, който реализира с глава за крайното 1:0. С тази победа етрополци прекъснаха серията си от две поредни равенства с по 1:1 – срещу Монтана (1:1) и Спартак (Пл). По този начин възпитаниците на Стойчо Стоев събраха 36 точки и продължават да са в битката за второто място, което дава право на участие в баража за влизане в елита. Конкурентите на етрополци Рилски спортист и Миньор (Пк) също записаха победи, така че надпреварата между трите отбора тепърва предстои.
След този кръг отборът ни е на трето място с 36 точки, след Рилски спортист с 38 на второ място и Локомотив Мездра с 53 на непревземаемото вече първо място.
Срещата на стадион „Чавдар” изгледа Христо Стоичков, а на трибуните местата си бяха заели близо 2000 зрители. Камата не за пръв път се появява в Етрополе, където има много приятели, с които ловува в свободното си време.
Следващият ни мач е с Академик 1947 (София) в София на стадион „Академик”. 
Мача е изместен от събота в петък по съгласие и на двата отбора !