В днешния втори ден от група Б на финалния турнир в Самоков кадетите на Балкан спечелиха и втория си важен мач. Те измъкнаха победата срещу Академик София с 58-52 след силна игра в последната четвъртина, след като в първите три изоставаха в резултата.


Тимът от Правец започна значително по-мобилизирано и дълго време водеше в резултата. На полувремето авансът му бе само 3 точки - 25-22, след третата част преднината му вече бе 8  - 41-33. В първите три минути възпитаниците на треньора Георги Велчев увеличиха още повече разликата  и тя стана 12 точки при 47-35.


Едва тогава Балкан започна да играе по-добре, като се възползва и от напускането за 5 фаула на най-добрия реализатор на съперника в тази среща - Николай Николов, завършил с 21 точки. Зелените постепенно стопиха пасива си и излязоха напред с 1 точка - 51-50, когато до края оставаше минута и 24 секунди. Правчани отново поведоха 37 секунди преди края. След това обаче възпитаниците на треньора Димитър Пенчев допуснаха по-малко грешки и спечелиха победата.


Най-резултатен за Балкан с 20 точки бе Цанко Краев, той направи дабъл-дабъл с овладените 15 борби. С 14 е Здравко Христов, който до последните десет минути нямаше кош от игра. С 8 точки и 12 борби е Кристиян Кръстев. Стрелбата на победителите обаче бе доста слаба - едва 19 вкарани от общо 70 опита, Академик има 19 от 56. Балканци изпуснаха и много наказателни удари - вкараха 14 от 25 изпълнени. Борбата под двата коша бе абсолютно равна - по 46 овладени топки, правчани обаче имат 10 грешки повече - 21 срещу 11 на Балкан.


Съперник на Балкан в утрешния трети ден ще бъде отборът на Видабаскет. А Академик ще се срещне с Доростол Силистра в мач, който на практика ще определи втория отбор в групата.