Месец след изборите в Софийска област все още няма назначен титуляр за областен управител. Как ще коментирате?


Резултатите от изборите родиха тази конфигурация. Отново има разпределение на квотен принцип. Според мен не е приемливо област, в която няма етническо турско население да се ръководи от представител на ДПС. Но в крайна сметка важното е, който и да е областният управител, да се работи. Аз мисля, че в администрацията има добри специалисти.и трябва да се работи, да се надгражда, а не да се търси реваншизъм.


Как ще коментирате протестите в цялата страна само месец след изборите?


Ситуацията в страната е кризисна. За съжаление тази коалиция не дава възможност да се вземат адекватни решения, какъвто бе и последният случай с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Което, разбира се, провокира и хората да излязат на улицата.
Моето мнение е, че кризата в България може да се преодолее, ако политическите партии обединят усилията си. За съжаление при тази конфигурация аз не виждам как това може ще се случи. Което не е добре. Идва не лека зима. Големият проблем е ниският жизнен стандарт на хората. Това трябва да се решава, а не на първо място да се поставя разчистването на сметки.


Вече не сте областен управител, а сега накъде?


Регистрирам се на борсата. В момента почивам, засега нямам конкретни предложения или планове за бъдещето.