Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов призна, че може да извлече и позитиви от контузията, която лекуваше в последните седем месеца. Младият талант е на мнение, че тежката травма, извадила го за целия сезон, го е направила по-зрял човек. Сега той е решен да запише двуцифрен голов актив през следващата година.

„В началото на лечението ми беше много, много трудно, но просто трябваше да приема, че няма да играя футбол за няколко месеца,” сподели Божинов пред Manchester Evening News. „Единственото, което можех да направя е да калявам психиката си, да се концентрирам върху онези елементи, които да ми помогнат да оздравея. Беше изцяло ново усещане, тъй като до този момент не бях имал толкова тежка контузия. В резултат на нея обаче станах по-зрял. Сега съм по-жаден за игра, за успехи с моя клуб. Мотивацията ми е до небето.”

Валери Божинов е наясно, че е на път да се изправи пред предизвикателство, съвсем различно от Серия А.

„Напоследък все по-често се възприема, че Висшата лига е номер едно в света, заради страстта на феновете, и като цяло нивото на отборите,” отбеляза българинът. „Сега разликата между Италия и Англия вече ми е много по-ясна. За съжаление, аз си седях вкъщи през повечето уикенди, заради травмата, но така имах възможност да гледам много италиански и английски мачове, и разликата е наистина лесно забележима.”

Мениджърът на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон вече заяви, че е видял в очите на нападателя желание за игра и решителност.

„Той показа страхотно израстване и макар че е далеч от 100%-ва форма, във физическо отношение е способен да изпълни всичко, което искаме от него,” заяви Ериксон, преди да намекне, че е възможно Божинов да играе в някои от последните три мача на Сити този сезон. „Ще е много добре за него, ако му позволим да опита малко от Висшата лига преди сезонът да завърши,” каза още шведският специалист.