Българският нападател на Парма Валери Божинов изигра страхотен мач срещу Лацио и отбеляза първия си гол в Серия "А" от май 2006 година. Националът се разписа при успеха с 2:1 на "Олимпико" от петия кръг на калчото. Преотстъпеният от Манчестър Сити играч откри резултата в 22-ата минута с красив удар от воле, пращайки топката под напречната греда на Муслера.

23-годишният голмайстор започна за първи път през този сезон мач на "дуковете" от първата минута и се отблагодари по най-добрия начин на Франческо Гуидолин. Малко преди да се разпише бе близо до гола след удар с глава минал на сантиметри от гредата на "орлите".

Добрите изяви на Божо не спряха дотук и след като Мауро Сарате (б.а първи гол за сезон в първенството)изравни от спорна дузпа в 42-ата минута, Валери бе спънат в наказателното поле на домакините от Коларов, като спечели дузпа за тима си. Наказателният удар бе реализиран от Никола Аморузо, а извършителят на нарушението срещу Божинов бе изгонен.

През втората част играчът с номер 86 на Парма продължи с добрите си изяви. В 71-ата минута българинът изведе по великолепен начин Аморузо сам срещу Муслера, но той сгреши, а две минути по-късно Божо останал сам срещу угругвайския вратар пропусна да вкара втория си гол, след като прати топката в лицето на стража с десния крак. Родният национал пробва още два удара през втората част, минали далеч от рамките на вратата.

В началото на второто полувреме Аморузо можеше да вкара трети гол за "дуковете", но нацели гредата. Като цяло останали с 10 човека, домакините бяха по-слабия отбор и заслужено загубиха, а Парма вече е на четвърто място в първенството с 10 точки.