Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров организира за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „Мисия Будител”. В него могат да участват ученици от Софийска област, Конкурсът се провежда по случай 1 ноември – Ден на народните будители. 


„Нека станалият вече традиционен конкурс за пореден път да спомене и отдаде дължимата почит и уважение към хората, запазили, утвърдили и извисили духовната сила на българската нация както в близкото и далечно минало, така и днес. Нека днес, в тези времена на изпитание, за пореден път да покажем, че, следвайки примера на нашите народни будители, на нашите учители, ще успеем да се справим с предизвикателствата пред нас, пред нашето образование, пред нашето културно развитие. Защото сме българи! Защото винаги успяваме! Затова акцентът на есетата и рисунките тази година ще бъде върху силата на българската духовност, на българския дух, които винаги побеждават предизвикателствата и извисяват народа ни!”, заявявя по повод конкурса Тодоров.


За участие в конкурса отново са поканени учениците от българските гимназии в гр. Цариброд – Република Сърбия. 


В конкурса с рисунки участват ученици от 1 до 4 клас, а с есета – ученици от 5 до 11 клас. Най-добрите творби ще бъдат отличени от областния управител с първа, втора и трета награда в следните категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-11 клас. 


Конкурсът стартира на 21.09.2020 г. и приключва на 25.10.2020 г., а резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември, когато честваме Деня на народните будители.


Рисунките и есетата могат да се изпращат на e-mail: press@sofoblast.bg.