Вчера се проведе традиционният конкурс  за мартеници, организиран от Общински детски комплекс.  200 деца изявиха желание да участват в него.  Поради големия брой се наложи ръководството на ОДК да постави пред училищата условие за ограничение на участниците. Така в надпреварата се състезаваха общо 80 деца от всички учебни заведения в общината.
Конкурсът бе обявен от 2.30 и продължи до 16.00 часа. Участниците работиха сръчно, старателно и проявиха въображение при създаване на моделите си.

Жури в състав - Володя Казаков – председател,  и членове Димка Тодорова – уредник в художествената галерия, и Янка Ганчева от ОДК, оцени мартениците и определи победителите. В първата възрастова група от първи до четвърти клас първо място бе присъдено на Ива Захариева от ОУ “Отец Паисий” – Врачеш. На второ и трето бяха класирани съответно Антигона Николова – възпитаничка на ОУ “Н.Вапцаров”, и Деница Цанова от същото училище. Първото място в групата от пети до осми клас зае Петя Денкова от ОУ “Отец Паисий” – Врачеш. Втора награда грабна Анна Боновска от същото училище, а трета бе присъдена на Анита Банова от ОУ “Н.Й.Вапцаров”.
Организаторите раздадоха и много поощрителни награди.

“Всички наградени мартеници от три годни насам ще подредим в изложба, която ще бъде открита в сградата на ОДК на 29 февруари. Останалите модели, които бяха изработени в конкурса тази година, ще дарим на децата от училището в Липница” – съобщи Цветолюб Савов – директор на ОДК.