Депутатите на ГЕРБ от София област – Даниел Георгиев, Светлин Танчев и Ирена Коцева, излязоха с декларация. Съдържанието й е публикувано в новия брой на „Ботевградски вести плюс”.


В част от декларацията се казва: „Ще използваме всички механизми на Конституцията и законите да се противопоставим на опитите на БСП и ДПС с помощта на Атака да омаловажат скандалната ситуация около назначаването на председателя на ДАНС и да го реабилитират като го върнат в Парламента.


Изключително притеснени сме, че вече месец, месец и половина след изборите тези, които казаха, че са готови с експерти, все още нямат назначени такива. Все още няма заместник-министри, няма областни управители. Хората живеят в постоянно напрежение и стрес, докато сегашните управляващи омаловажават тази скандална ситуация.


Всячески се търси начин ГЕРБ да бъде забъркан във всякаква провокация по време на протестите. Престъпниците, които правеха контрабанда 20 години, искат да ни изкарат нас престъпници. Те ще ни провокират в Парламента.


Щом Левски за тази партия е престъпник, всичко казано от тях за Бойко Борисов е комплимент. Когато ДПС говори, че той има връзка с каквито и да е криминални дела, вижте казала сегашната зам..министър на образованието за нашата икона Васил Левски – Апостолът на свободата бил нарушител на обществения ред.


В заключение напомняме, че сме готови да се върнем в Парламента само при обсъждането на Избирателния кодекс, което означава, че няма да се регистрираме и няма да получаваме възнаграждения.”.