Общински съветници внесоха питания и предложения към кмета на Общината Георги Георгиев. Ето и съдържанието на поставените за разискване въпроси:


Желаем по т.5 от дневния ред на свиканата за 27.06.2013 год. сесия на Общински съвет - Ботевград да отговорите на следните актуални въпроси:


1. Каква е общата численост и структурата  на общинската администрация към 20.06.2013г., тъй като, според т.2 на ал.1 на чл.21 от ЗМСМА, Общинският съвет одобрява общата численост и структурата на общинската администрация? До този момент тази информация не ни е предоставена за обсъждане и одобрение.
2. Има ли сключени договори за външни услуги, чрез които се осигурява материално, техническо и информационно обслужване на общинската администрация? При наличие на такива, желаем да получим информация и относно изпълнителите по тези договори и тяхната стойност.
3. С Решения №264/30.09.2010, №259/20.09.2011 и № 203/27.09.2012, дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване са възложени на „ЕКО ЕС МЕНИДЖМЪНТ” ООД, без да е проведена процедура за избор на изпълнител. Междувременно е въведено в експлоатация и новото депо за битови отпадъци. Кога най-после ще бъде проведена такава процедура?
4. Да бъде представена  актуална информация относно подготовката, кандидатстването и изпълнението по европейски проекти и програми, по които работи общината (включително начин на финансиране и изразходвани средства).
5. Желаем да получим актуална информация относно изпълнението на  приетия от Общинския съвет План за финансиране на капиталовите разходи през 2012 год. и първото полугодие на 2013г. с включени: обект, изпълнител, цена, гаранционен срок за всеки  обект поотделно.
6. КЗК връща за пореден път решение за избор на изпълнител по обявена от Община Ботевград обществена поръчка. Да ни бъде предоставена информация за проведените процедури по избор на изпълнител за всички обществени поръчки през 2012г. и първото полугодие на 2013г., състав на комисиите за избор на изпълнител, както и възнагражденията на членовете им.


Правим и предложение в комисията за приемане на изпълнените обекти да бъдат включени и представители на Общинския съвет и на граждански и неправителствени организации, които да присъстват при приемане на завършените обекти.
Желаем информацията по т.4 , т.5и т.6 да се публикува в интернет сайта на общината и общинския вестник, като се актуализира своевременно.


По отношение на изграждането на централната градска част имаме следните въпроси:
1. Има ли одобрен ПУП за градския форум? Кога е приет?
2. Има ли приети изменения в него? Провеждани ли са обществени обсъждания и кога?
3. Кой е автор на проекта за ротонда? Как е избран той и каква е окончателната стойност на проекта?
4. Колко струва изграждането на ротондата? Кой изпълнява строежа и как е избран?
5. Каква сума е изразходена досега за градския форум през годините и колко ще струва общо на общината  до завършването му?


Всички тези въпроси са ни поставени от граждани при проведени срещи на общински съветници. Ние сме поканили тези граждани да присъстват на насрочената сесия на 27.06.2013 год. от 17.30 часа, за да могат да чуят лично Вашите отговори. Надяваме се да отговорите на обществените очаквания.


Следват подписите на: д-р Марияна Горгачева, д-р Веселка Златева, Цветан Цолов, Цветелин Цветков, адв.Христо Якимов, Николай Живков, Цветан Миньовски, Николай Димитров, Цеца Боцова, Иван Гавалюгов и Яница Иванова.