По повод  Деня на книгата, който се отбелязва днес, градската библиотека организира среща на учениците от начален етап на двете основни училаща в града с детската писателка Петя Александрова. Домакин на срещата бе детският отдел на библиотеката.

Петя Александрова е позната на децата, тъй като част от творчеството й се изучава от началните класове. Писателката запозна присъстващите ученици с началото на своята кариера. Тя отговори и на техни въпроси, свързани с написването на някои от произведенията й.

Петя Александрова е родана в Сливен. В момента работи като журналист в София.
Писателката е носетел на награда за дебютна книга от Министерството на просветата и културата за книгата с приказки „Почивен ден за ескалатора”. Малките читателите я познават и от стиховете „Висулки-присмехулки”, „Диета без мишлета”, „Нямам страх от пердах”, „Караконджо”, приказките в проза „До немай къде и обратно”, „Смокиново момиче”и сборникът със стихове и приказки „Чадърче от коприна(2007). През 2007 г. за цялостно творчество Петя Александрова е удостоена с наградата „Петко Р. Славейков” на Министерството на образованието и науката.