Ромите, настанени  временно във фургоните зад блок 15 в кв. „Север”, ще бъдат изселени оттам. Това съобщи кметът Георги Георгиев. По негови думи общината още това лято ще се заеме с проблемите на хората, които са закупили парцели там и са построили нови къщи.


„Предвиждаме да благоустроим мястото. Там ще бъдат прокарани и асфалтирани две-три улици за удобство на хората, които са си построили къщи. Те не са длъжни да си изоставят имотите заради техните събратя, дошли от други населени места. Съгласно решение на Общинския съвет, общината закупи и предостави фургоните за временно ползване на ромите, които се бяха самонастанили на ул. „Оборище”. Те имаха достатъчно време да си решат проблемите с постоянното пребиване, но не го направиха. Всеки от тях би трябва да се върне там, откъдето е дошъл. Не можем вече да си мълчим и в същото време да казваме, че работим за решаване на проблемите на местните жители”, каза още Георги Георгиев.


Преди време собственици на имоти зад блок 15 заявиха пред телевизия „Ботевград”, че не желаят да съжителстват с ромите от фургоните и са готови да изоставят домовете си заради тях. Другоселците също казаха, че предпочитат да живеят на друго място, пък било то и в гората.