Националнат абаскетболна лига на България може да се окаже съставена само от шест отбора през новия сезон. След като преди няколко месеца първенството завърши с цели 10 участника, сега те могат да станат с 4 тпо-малко заради тежкото финансово състояние на част от клубовете, съобщава "Тема Спорт".


Със сигурност през сезон 2013/2014 в елита ще играят Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Черно море и Ямбол. Не така обаче стои ситуацията с дебютиралия миналата година Берое, Черноморец и плевенския Спартак. И трите отбора изпитват затруднения, като старозагорци все още не са се издължили на своите играчи и треньори.


Президентът на федерацията Георги Глушков предстои да се срещне с шефовете на въпросните клубове, за да дискутират тяхното бъдеще в НБЛ. Самият той е силно притеснен от случващото се, като желанието му е тези отбори да останат в Лигата. Бъдещето на младежкия национален отбор в НБЛ до голяма степен зависи именно от това как ще се развият преговорите с въпроснтиое клубове. Ако и трите откажат участие, то младежите няма да играят. Съществува и вариант, при който в НБЛ да се включи столичния Спартак МВР и тогава националите да попълнят бройката до 8 тима.


Очаква се развитие по темата да има до края на месеца. Новият сезон у нас вероятно ще стартира в началото на месец октомври.