Сутринта на 1 септември мъжкият баскетболен отбор на Балкан направи първата си тренировка за предстоящия сезон. Тимът е изцяло обновен, от миналогодишния състав, който спечели сребърните медали в първенството  на НБЛ, са останали само двама играчи - Радослав Кочев и Николай Маринов. 


Трима от треньорите също продължават работа с отбора - това са наставникът Небойша Видич, Петър Златанович и Венцислав Стоев. Нов е кондиционният специалист - Ивица Секулча.


На първото занимание присъстваха 9 баскетболисти. От чужденците това бяха черногорците Амин Хот и Михайло Секулович и единият от американците - Колин Вос. Другият американец - Джейкъб Холмън, ще пристигне в България на 10 септември, тъй като първенството на Австралия, където той играеше досега, завърши в началото на август.


От българите на първата тренировка бяха Радослав Кочев, Николай Маринов, Здравко Христов, Цанко Краев,  Мартин Георгиев от юношите на Балкан и  новото попълнение Михаил Танев. Ивко Ивков сутринта имаше изпит и ще участва в днешната вечерна тренировка. Както е известно, Станислав Ваклинов е с националния отбор на България.