Три отбора от общината - Роял, Черното лале и Мургаш Врачеш, започнаха своето участие в Полуфиналния етап на аматьорския футболен турнир Каменица ФЕН Купа - София. Той се провежда от 12 до 14 юли на стадион Академик - 4-ти километър в столицата.


Участващите 64 отбора бяха разделени в 16 предварителни групи. В група G отборът на Черното лале претърпя загуби и в трите си срещи, остана последен в групата и отпадна. В първия мач отстъпи на Самоков с 0-1, след това загуби от Торпедо София с 2-4, в последния също падна - от Бодра смяна с 1-2.


По ирония на жребия отборите на Роял попаднаха в група Р. В решаващата битка за първото място в нея Мургаш победи с 2-1 и оглави класирането в нея. Преди това и двата отбора спечелиха с по 4-0 срещу тима на Бате Томи. След това врачежани завършиха 2-2 с Коло Коло, а тимът на Роял победи същия тим с 5-1. Мургаш стана победзител в групата, а Роял зае второто място и също продължи напред.


В следващите си срещи Роял Ботевград спечели срещу тима на Ла Фурия с 2-0, а Мургаш се наложи над отбора, нарекъл себе си Крак от маса, с 2-1. Така и двата тима влязоха сред първите 16, които продължават в осминафиналната фаза. В нея съперник на Роял бе Дубъла на Барса (така се казва отборът), а на Мургаш - тима с друго екзотично име - Тяло пречиш ми. Впоследствие "Тялото" стигна до финала, където загуби от отбора на Стабилните от Елин Пелин с 4-1. На трето място е Акварел от Овча купел, спечелили малкия финал срещу Бригада след дузпи. Призьорите бяха наградени от изтъкнатия наш футболист Мартин Петров.