От 18 до 21 април 2024 г. Пловдив бе домакин на Европейска купа по кикбокс във всички стилове. Историческото домакинство на страната ни се подплати с огромен успех, както със спечелването на голям брой медали, така и с най-висока оценка за организация на Европейска купа по кикбокс до момента.


Ботевградският клуб „Балкан Файтърс“ взеха участие с 9 състезатели, които спечелиха общо 11 медала - 2 златни, 4 сребърни и 5 бронзови.


С два златни медала в двата стила Лайт и Кик-лайт контакт на татами, стана Цветан Енев в категория юноши старша възраст +94кг. Енев демонстрира изключителна тактика и се пребори с конкуренцията. Той спечели и две индивидуални купи.


Виктор Груев, който дебютира на това състезание в категория -84кг. в стил Кик-лайт, стигна без проблеми до финалите в тази категория. Там той срещна опитен състезател от Израел, който му отне шампионската титла и Виктор остана със сребърен медал. Той взе участие и на Лайт контакт, където също спечели среброто  в категория +94кг.


Тонислав Цанков в категория юноши младша -48кг. на ринг в стил Лол-кик стигна до финал и се изправи срещу състезател на Боил. След оспорвани 3 рунда, Тонислав остана на второ място.


Добромир Иванов в стил кик-лайт -69кг. спечели сребърен медал. В стил лайт контакт той  стигна до полуфиналите и стана трети в тази категория.


Владимир Коцев в категория юноши старша -57кг. в стил лайт и кик-лайт контакт направи няколко победи срещу състезатели от Стар Тийм (София) и КЛ (Перник), но не можа да преодолее опитния състезател от Гърция на полуфиналите в двата стила и остана с две трети места.


Момчил Пенев при юноши старша възраст – 79кг. в двата стила срещна тежка конкуренция ,но успя да се нареди на третите места с два бронзови медала.


Калин Петков в една от най-многобройните и тежки категории -63кг, при първа среща преодоля подготвен състезател от София със зрелищен нокаут в последния рунд и продължи напред в категорията, на четвърт финал се изправи срещу представител на Гърция, който стана и пръв в тази категория. 


Добри Иванов в стил Лол-кик -81кг в първа среща показа зрелищна игра, но в тази тежка категория имаше много оспорван сблъсък и Добри не можа да продължи по-напред и да спечели медал.


„Балкан Файтърс“ получи грамота и купа за топ 10 най-добри клубове в страната за 2023 г.