"И гащите, които нося, са от моя спонсор!" С тези думи една от 18-те претендентки за Мис България втрещи аудиторията на първия по рода си конкурс за най-красива българка. Той се провежда във формат на риалити шоу.


Въпросната красавица е ромката Пенка Георгиева. Тя обясни, че от 13-годишна работи. Била е наемничка в цех за пилета, чистила е риба и е хигиенизирала тоалетни. "Мразя турците!", заяви гордо Пенка и обясни, че причината за тази омраза е "опит за изнасилство".


Момичето било свикнало да живее бедно и, понеже искало да има много неща, си намерило спонсор, който да му ги купува. Той бил на повече от 50 години и всичко, което имала, било от него, включително и бельото. Пенка каза също, че влиза в конкурса с убеждението, че е единствената подходяща за Мис България. "Аз съм идеална!", отсече тя.


Още с влизането на Пенка Георгиева се създаде и първият скандал в Базата на красавиците. Ромката от Ботевград  си навлече негативно отношение от останалите жени, не само с провокативната си визитка и демонстрацията на безкрайно самочувствие, но и със скандалното  признание в  живото студио, че има 58-годишен спонсор, който задоволява всяка нейна прищявка. Тези фактори, а може би и някои други, накараха Звезделина и Никол да изпратят нахаканата ромка в Тъмницата.