Тази вечер в Арена Ботевград юношеският национален отбор на България срещна най-сериозния си съперник в досегашните контроли - Гърция. Отборът от южната ни съседка също се готви за европейския шампионат - Дивизия А, докато нашият тим ще играе в Дивизия Б.


Младите ни национали започнаха срещата доста смутено - до средата на първата част изоставаха с десет точки- 6-16, а четвъртината завърши при 27-11 за Гърция. В началото на втората гостите стигнаха до най-голямата разлика от 19 точки при 13-32.


След това обаче нашите момчета подобриха значително играта си. Спечелиха втората част с 20-18, продължиха да играят добре и в третия период, след който намалиха пасива си до 8 точки - 53-61. В последната четвъртина дорисе доближиха само до 3 точки и имаха шансове да обърнат хода на мача. Допуснаха обаче елементарни грешки и в крайна сметка загубиха със 73-81.


Въпреки загубата юношеските ни национали показаха доста добри неща и демонстрираха завиден отборен дух. Утре двата отбора ще се срещнат за втори път - срещата е от 16.00 ч., отново в Арена Ботевград.


Най-резултатни за България с по 15 точки бяха Цветомир Чернокожев и Марин Маринов, много силно се включи и Александър Давитков с 13. С 8 е Николай Михайлов, по 6 вкараха Александър Матушев, Михаил Молдов и Ерик Искренов.


За Гърция топреализатор с 26 точки бе Николаос Рогавупулос, той направи и дабъл-дабъл с 12 овладени борби. С 24 точки е Никалос Арсенополос, с 14 - Василиос Гаргарис.