До края на месеца времето ще остане топло, но рекордни горещини не се очакват. Максималните температури ще са около 33-34 градуса.
До края на тази седмица температурите ще се повишават, като в събота на места в низините те ще достигнат стойности до 34 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но превалявания са възможни на малко места в планинските райони.


В неделя от север ще прониква малко по-хладен въздух.


В понеделник ще има превалявания с гръмотевици в планините, североизточните райони и по Черноморието, а в следващите дни и на места в цялата страна. Дневните температури ще се понижат и към средата на следващата седмица ще бъдат от 25 до 31 градуса в крайните южни и югозападни райони.


През повечето дни времето ще бъде подходящо за морски и планински туризъм.


По морския бряг температурите на водата са от около 23-25 градуса, а на въздуха ще варират около или малко под 30 градуса. В планините преди обяд ще бъде слънчево или с незначителна облачност, а в следобедните часове през уикенда са възможни краткотрайни превалявания.


Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще са от 22 до 24 градуса до края на тази седмица, след което ще се понижат с 3 до 5 градуса и след понеделник ще бъдат около или малко под 20 градуса.