Днес е на мода думата „надграждане”. Може да се приложи и към това, което се прави от РПК и най-вече за търговските обекти по селата.
Последен пример е вчерашното откриване на надграденото към търговските обекти в Бойковец и Малки Искър.
Може да е един сенник пред магазина и навес към него, но е направено. Към тези неща, които бяха обект на откриване в Бойковец е и придадено помещение от търговската сграда към клуба на пенсионерите. По този начин цялата търговска площ в центъра на селото се предоставя в услуга на местното население. 
На тържеството присъстваха кметът инж. Богомил Георгиев, заместник-кметът Венета Гергова, кметският наместник на Бойковец Иван Гергов, председателят на Градския кооперативен съюз в София Валентин Димов и председателят на РПК Иван Павлов. Имаше и не малко местни жители, които не скриха задоволството си от грижите за търговията в селото и първи се възползваха от придобивката пред магазина.
Иван Павлов и инж. Богомил Георгиев поздравиха местните хора с новите неща.
Венета Гергова направи съобщението, че е в ход осъществянето на отдавна планирания проект по водоснабдителната канализация на селото. Заради големия обем документация, процедурите по възлагане на обекта и ред други неща, които тя обясни на хората, работата ще започне през идната пролет. Това съобщение предизвика и реакцията, че не се спазва даденото преди обещание, ремонтът да започне от средата на това лято.
От подобрения в търговската мрежа могат да се ползват и жителите на с. Малки Искър. Магазинът, който е част о веригата магазини „КООП заедно на пазар”  е по-приветлив и много добре зареден със стоки от първа необходимост за населението.