Трима състезатели от Ботевград заеха местата от първо до трето в своя клас  на състезанието Рали крос Плевен 2013, което бе шести кръг от националния шампионат. То се проведе в събота и неделя, 20 и 21 юли на пистата в Долна Митрополия.


Победител  стана Владимир Василев с Дайхацу Шарад. Той се възползва от масовия сблъсък между няколко автомобила още на втория завой, в който попадна водачът във временното класиране в този клас и негов партньор в състезанията по офроуд - Цветан Миков. Вследствие на верижния удар автомобилът на Чопъра - Сеат Ибиза, получи няколко повреди. Въпреки че продължи да кара още шест обиколки, тези аварии му попречиха да завърши седмата, която бе последна.


С отлично каране, особено по макадамовия участък, който за разлика от други писти тук бе само около 30 процента от трасето, Владимир Василев изпревари всички и финишира на първото място. Той влезе в големия финал, след като спечели последователно финал С и финал Б. Третият състезател от Ботевград - Иван Велев със Сузуки, завърши трети.


Така във временното класиране Влади измести своя приятел Цветан Миков от второто място в класа.


До края на националния шампионат по рали крос остават още два кръга. Предпоследният е на 24 август в Криводол, а завършекът на сезона ще бъде състезанието в Монтана.