Непосредствено преди празниците на пистата в монтанското село Мадан се проведе първият кръг от националния шампионат по рали крос. В петте класа взеха участие 35 състезатели, двама от които бяха от АМК Ботевград.


Безспорната си висока класа отново демонстрира Цветан Миков със Сеат Ибиса в най-малкия клас до 1.4 куб. см. Той отвя конкуренцията, като стана победител от проведените няклоко серии. Във финалните елиминации състезатели от Монтана отново се опитаха да го притиснат и дори го удариха няколко пъти, но Чопъра бе далеч над тях и ги остави да му дишат праха.


Нещо повече, той спечели приза за най-бърза обиколка на 920-метровата писта. Времето от 46 секунди така и не бе подобрено до края на състезанието от далеч по-мощни автомобили. В същия клас много успешно се представи и другият състезател от Ботевград - Иванчо Велев зае второто място със своето Сузуки Суифт.


Цветан Миков е шампион на България по рали крос за миналата година в неговия клас. В Мадан той отиде непредвидено. По същото време заедно с Владимир Василев трябваше да са на офроуда край Варна. Но още на 10-ия километър от тридневното състезание на джипът им счупи съединител, двамата загубиха повече от 3 часа и прецениха, че няма смисъл на се борят за места най-много до петото. Защото в първия кръг от националния шампионат по офроуд миналия месец край Габрово те станаха безапелационни победители.