Турът за овации на автобуса беше провокация и към полицаите, и към протестиращите, каза по Би Ти Ви депутатът от БСП Кирил Добрев. Той обаче не се ангажира с мнение дали провокацията е била умишлена.

Добрев опита да защити полицаите, като посочи, че те имат стотици часове извънреден труд, а срещу тях "софиянци си изляха киселините"

Коментирайки актуализацията на бюджета Добрев посочи, че тя е необходима, за да продължи БСП да спазва социалните си ангажименти. "В моя избирателен район тя означава пари за инвалидите, 250 лева за първокласниците, които с чакат, означава и плащане на заплати във фирми, на които държавата дължи пари", обобщи червеният депутат.

Според Кирил Добрев фиксирането на дата за избори ще извади страната от сегашната ситуация. "Въпросът е има ли лидери", добави той.

Според депутатът дори в БСП са малко хората, който могат да са лидери, като уточни, че между председател и лидер има разлика. Добрев беше категоричен, че сред протестиращите няма лидери, като те дори не са на еднакви позиции и се карат по между си.