Една от промените в разходната част на Бюджет 2013 на Община Ботевград бе свързана с увеличение на средствата за спорт от 150 000 лв. на 350 000 лв. В тази връзка съветникът Иван Гавалюгов предложи друг съветник, при който няма да бъде установен конфликт на интереси, да направи предложение за разпределение на увлечението от 200 000 лева по видове спорт.


„Господин кметът е председател на УС на баскетболен клуб „Балкан” и не може да направи разпределението на тези средства, защото една съществена част от тях отиват за клуба. Комисията за младежта, спорта и работа с деца също не може да вземе това решение, защото трима от общо петимата членове също са членове на УС на клуба. Шефът на спорта Петко Колев също е член и не може да направи разпределение. Затова считам, че общински съветник, който не е в конфликт на интереси, може да направи предложение на ОбС за разпределение на тези средства”, обоснова се Иван Гавалюгов.


Предложението за това как да бъдат разпределени парите направи Цветан Цолов: „140 000 лева за мъжкия баскетболен отбор, 25 000 лева за детско-юношеската школа, 10 000 лв. за футбол, 10 000 лв.за двата клуба по таекуон-до и по 5 000 лева за акробатика, лека атлетика и тенис.”. То обаче не беше прието.


В заключение кметът Георги Георгиев заяви: „Няма да изплатя една стотинка от тези 200 000 лева за спортна дейност преди да свирнат фанфарите и да се отреже лентата на спортната зала.". Според градоначалника двамата съветници си губят времето с популизъм и демагогия, както и да убеждават хората, че взимат генерално решение за съдбата на спорта. Кметът попита Гавалюгов и Цолов с какво са допринесли финансово за развитие на спорта през последната една година. Възможност да отговорят обаче не им бе дадена с мотива, че нарушават правилника на местния парламент.