Концертът се проведе на 25 юли по случай 50 годишнината от традиционната манифестация ,,Царибродско спортно лято“. Ежегодно по време на спортните мероприятия се провеждат футболни турнири, което е свидетелство, че спортът е един от приоритетите за община Димитровград. Тазгодишните футболни турнири са започнали от 16 юли, като на 25 юли бе заключителният концерт. Нашите талантливи изпълнители от самодейните състави – Фолклорен ансамбъл ,,Балканска младост“, група ,,Ретротон“ и Младежки духов оркестър, град Етрополе гостуваха по покана на кмета на Димитровград – господин Небойша Иванов.
Програмата откриха фолклорният ансамбъл към Центъра за култура в Димитровград и ансамбълът на град Пирот, които се представиха със свои фолклорни танци и песни.  Организаторите на концерта от Центъра за култура в Димитровград, споделиха радостта си от факта, че изпълнители от община Етрополе гостуват по случай техния празник. Водещият на програмата разказа, че през 2001 година момичетата и момчетата от ансамбъла на Димитровград са гостували на община Етрополе и  за тях е чест след 12 годни да върнат този жест като домакини.  Чудесно се представиха нашите танцьори от ,,Балканска младост“, които изпълниха танците ,,Гроздана“ и ,,Шопски танц“, а лъчезарните изпълнители от група ,,Ретротон“ внесоха много емоция в публиката със своите песни. Кулминацията бе изпълнението на песента ,,Ех, да ми е“ на Вили Рай, съвместно с Младежки духов оркестър, който преди това подгря публиката с няколко свои изпълнения и ансамбъл ,,Балканска младост“.
Поздравителен адрес за кмета на община Димитровград от името на кмета на община Етрополе - инженер Богомил Георгиев поднесе госпожа Даринка Петкова – Директор дирекция ОСИРХДПП, с пожелания за здраве, лични и професионални успехи и поздравления, че тази традиция се е запазила във времето. По случай празника бе подарена картина – с изглед към ,,Часовниковата кула“, една от ярките забележителности на община Етрополе.
Празничната вечер завърши с голямо хоро на спортното игрище, в съвместно изпълнение на ансамблите от Етрополе, Димитровград и Пирот.
Текст и снимки: Виктория Маринова