Във фоайето на втория етаж в читалище „Христо Ботев” бе открита  фотоизложбата „Дефилирът в моя мобилен апарат”. Тя съдържа 30 снимки от второто издание на празника на духовата музика, който се проведе в периода 6-8 юни. В надпреварата са участвали общо 70 ученици и студенти с 560 снимки.Това обяви Маргарита Кирова, председател на настоятелството при читалище „Христо Ботев” – Ботевград.


Тази година победител в конкурса е Васил Мирославов, ученик от десети клас на  ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” – Ботевград. Той получи грамота и цифров фотоапарат Samsung PL 90 от организаторите на проявата. Наградата на победителя бе връчена от Албена Монева – управител на консорциум „Дефилир”.  
Изложбата ще бъде отворена за посетители в рамките на десет дни. След това ще гостува на останалите населени места в Общината.


Припомняме: За втора поредна година Ботевград бе домакин на празник на духовата музика, който се проведе от 6 до 8 юни. Събитието се реализира по проект „Дефилир на духовата музика” на Община Ботевград и с партньорското участие на НЧ „Христо Ботев 1884”. Финансирането – над половин милион лева, е осигурено от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 год., съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.