Утре в 10 часа новият шеф на областното „ВиК”-дружество Цанко Маринов ще поеме официално задълженията си.  На представянето му пред колектива  ще присъства и областният управител Емил Иванов.
Цанко Маринов заема мястото на досегашния шеф Никола Нитов.
„Първата ми амбиция е да да стабилизираме икономически предприятието, защото то не е в добро финансово състояние . Разчитам и на голяма част от колектива, тъй като сред тях има много добри специалисти” – заяви пред наш репортер Цанко Маринов. – Пожелавам си по –малко проблеми с водопродната мрежа, която в цялата област е твърде остаряла. Разчитам и на активност от страна на общините, които могат да кандидатстват с проекти за европейско финансиране за подмяна на водопровода” – заяви той.
Цанко Маринов в продължение на две години бе икономически директор на областнатото „ВиК”-дружество. Напусна поста през юни м.г.  По време на управлението на тройната коалиция  той бе зам.областен управител на Софийска област.  Цанко Маринов е дългогодишен кмет на община Правец. В момента е общински съветник от листата на БСП в Правец.